dinsdag 2 mei 2017

Zetten: Betuwe NS wandeltocht naar Kesteren 20 km 2-5-2017



















































Deze OV wandeling
Langs de fruitboomgaarden rond Opheusden gaat de route over de Rijnbandijk de Maneswaard in, een overloopgebied van de Nederrijn bij hoog water. Terug op de dijk komt u langs de Spees, een restant van de Betuwelinie. Aan de overzijde van de rivier rijst de Grebbeberg op uit het landschap. Op naar de Rhenense brug.
voert door de Neder-Betuwe, een smalle strook land (4 km) tussen Nederrijn en Waal. Het gebied wordt ook nog eens doorsneden door de Linge. Al na een paar kilometer wandel je over het karakteristieke Landgoed Hemmen.
Om tien voor negen ben ik gestart met de wandeling vanaf station Zetten en om vijf voor één uur was ik bij het station van Kesteren. Drie uur en vijftig minuten gelopen en vijftien minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 5,1 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,7 km/uur. Het was bewolkt weer en van af half elf begon het te regenen, maar het regende niet erg hard. De temperatuur liep op van 7 graden Celsius tot 12 graden.Een heel mooie wandeling. Jammer dat het regende en dat het daardoor erg nevelig was. Ook had ik erop gerekend dat de vel meidoornheggen onderweg in de bloei stonden, maar dat was nog niet het geval.

Geen opmerkingen: