dinsdag 5 januari 2016

Reusel: Langs de Reuselse Kei 15km 05-01-2016


























Wandeltocht door de Kroonvense Heide en de Peelse Heide. Tijdens de tocht zie je weinig heide, beide gebieden zijn van oorsprong heidegebieden geweest die in begin van de 20ste eeuw beplant zijn met naaldhout. Door beheersmaatregelen zijn beide gebieden heel aantrekkelijke wandelgebieden geworden De Kroonvense Heide is een mooi gevarieerd bosgebied met een aantal mooie vennen en heidegebiedjes. De Peelse Heide kent wat minder variatie. Toch heeft dit bosgebied veel te bieden zoals de kleine en de grote cirkel, een klein stukje Parijs bij Reusel. Een ambtenaar, geïnspireerd tijdens een reis naar Parijs, tekende in plaats van de gebruikelijke vierkante bosvakken en kaarsrechte lanen twee cirkels en een avenue in het bosplan. Zo ontstond een kopie van de Place de l'Ėtoile en de Place de la Concorde met de Champs Elysées daartussen. Als bezienswaardigheid staat bij de kleine cirkel een Januskop en bij de grote cirkel de Stenen der Zaligheden en de Reuselse Kei. Tijdens de tocht kom je langs enkele herinneringen uit de 1ste en de 2de Wereldoorlog, een reconstructie van een stukje elektrische draadversperring aan de Belgisch/Nederlandse grens tijdens de 1e Wereldoorlog, en een monumentje om even bij stil te staan uit de 2de Wereldoorlog.

Ik ben om tien over half negen gestart met de wandeling en om tien over half twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats.  Twee uur en vijftig minuten gelopen en tien minuten stil gestaan. Gemiddelde loopsnelheid 5,1 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,8 km/uur. De temperatuur liep op van 6 graden Celsius naar 8 graden en er was een klein beetje wind en  het was zwaar bewolkt. Om half twaalf begon de zon te schijnen.
Ik heb de wandeling in tegengestelde richting gelopen. Dat was niet de bedoeling, maar voor ik het wist was ik al een eind in tegengestelde richting en ik ben toen maar doorgelopen. Een prettige wandeling zonder veel plassen in de bossen.

Geen opmerkingen: