dinsdag 25 november 2014

Sint Anthonis: Randwaltocht 16,5 km 25-11-2014





















Om negen uur ben ik gestart met de wandeling en om tien over half één was ik weer terug. Drie uur en twintig minuten gelopen en 20 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,9 km/uur en totaal gemiddelde loopsnelheid 4,5 km/uur. Het was 's morgens -1 graden Celsius en in de loop van de ochtend liep de temperatuur op tot 7 graden. Wel was er een prachige blauwe lucht en een lekker zonnetje en er was niet veel wind. Prima wandelweer als je er op gekleed bent.
De boswachterij is een mooi gevarieerd landschap van bos en heidevelden met jeneverbesstruiken en vliegdennen. Op de heide grazen Kempische heideschapen en Schotse hooglanders. In het heidegebied de Ullingse bergen zijn nog enkele stukken zandverstuiving. Een deel van de tocht loopt over een zes tot acht meter hoge randwal. In het verleden is deze wal door de boeren opgeworpen om het overstuiven van de akkers te voorkomen. Bossen hout , aanplant van eiken en graafwerk hebben uiteindelijk geresulteerd tot deze zes tot acht meter hoge wal.
Op de terugweg heb ik een stukje afgekort door wat meer het fietspad te volgen, omdat de paden wel weer behoorlijk modderig waren. Een heel mooie wandeling.

Geen opmerkingen: