dinsdag 21 september 2021

Sint Michielsgestel: Dommel meets Esche Stroom 21-09-2021 14,5 km

 















































Water overheerst bij deze wandeling: u volgt de Dommel en de Essche Stroom en loopt om een vennetje. Daarnaast wandelt u ook door bos.
Het eerste deel van de wandeling gaat langs de Dommel. Via de Essche Stroom, die weer zwierig door het landschap slingert, keert u terug naar Sint-Michielsgestel, waar u kunt pauzeren. Daarna volgt nog een lus van 5 kilometer in de mooie natuur rondom de Dommel en over het landgoed Zegenwerp. 

Om kwart voor negen ben ik gestart met de wandeling en om kwart over twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats. Drie uur en een kwartier gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,2 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,6 km/uur. De tocht ging langs kasteel Nieuw Herlaer over landgoed Bleijendijk (120 ha) en landgoed Zegenwerp (70 ha). Vlak bij St. Michelsgestel langs de dommel kwam ik over een dassenburcht. Ik heb verschillende toegangen van de burcht gefotografeerd. Als je goed kijkt kan je nog een das zien zitten in de toegang. Het was mooi zonnig weer met weinig wind en de temperatuur liep op van 5 naar 19 graden Celsius. Een heel mooie wandeling.

Geen opmerkingen: