dinsdag 28 september 2021

Beesel: Draken en Kapellen 28-09-2021 14 km


























































 Draken en Kapellen is een wandeling rond en door het dorpje Beesel. Dat Beesel iets met een draak heeft, is duidelijk te zien. Overal in het dorp zijn figuurtjes en afbeeldingen die verwijzen naar de legende van St. Joris en de draak. Vlakbij het centrum ligt Kasteel Nieuwenbroeck, u kunt een kijkje nemen op de binnenplaats. Ook zijn er enkele kapelletjes in de omgeving van het dorp.
De route brengt u door het natuurgebied Beesels Broek en langs de meanderende Swalm. Met zicht op de Maas wandelt u terug naar Terras Maas.

Om tien over negen ben ik gestart met de wandeling en om tien over half een was ik weer terug op de parkeerplaats. Drie uur gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,5 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,9 km/uur. Het was zonnig en helder weer en er stond weinig wind en de temperatuur liep op van 8 naar 18 graden Celsius. Ik kwam weer langs een paar dassenburchten. En er waren ook veel kapelletjes en draken te zien onderweg een mooie en afwisselende wandeling.