dinsdag 11 mei 2021

Doorweerth: Klompenpad 13km 11-05-2021

 















































Ontdek het afwisselende landschap en de cultuurhistorie in het buitengebied van Doorwerth. Wandelen rondom het imposante kasteel, door de uiterwaarden en hellingbossen met mooie vergezichten. Klompen aan, rugzak op en gaan! 

Om tien uur zijn we gestart met de wandeling en omhalf drie waren weer terug bij het kasteel. Vier uur gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 3,3 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 2,9 km/uur.

Het restaurant De Zalmen in het kasteel Doorwerth was 's morgens om kwart voor tien al open. We hebben toen eerst een kop koffie gedronken.Het was bewolkt maar droog weer. Heel even was er nog een zonnetje. Pas aan het einde begon het wat te spetteren. De temperatuur liep op tot ca. 20 graden. Het was heerlijk wandelweer en de wandeling is schitterend. We hebben op een bankje onze boterhammen opgegeten en bij de Westerbouwing hebben we heerlijk op het terras gezeten. We waren er al voorbij gelopen, maar we zijn toen toch nog maar even een stukje terug gelopen. We hebben onderweg een bosmuis, een eekhoorn, eenden, paarden, ganzen, reigers, mussen en andere vogels gezien. De weg met azalea's op het terrein van Dunoo was bijzonder mooi. Niet alle azalea's stonden al in bloei maar toch.



















 



























Geen opmerkingen: