dinsdag 26 maart 2019

Wolfheze: Het Molenbeeksepad 17 km 26-03 2019















































 Wandelen door bos, over hei, langs beekdalen en historische plaatsen in het fraaie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. Ontdek het mooie buitengebied van Wolfheze, Heelsum en Renkum. U wandelt door bos en beekdalen, over hei en langs historische plaatsen. Rust, natuur en cultuur bepalen bepalen hier de sfeer. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Op de Wolfhezerheide leven zes van de zeven Nederlandse reptielsoorten: zandhagedis, levendbarende hagedis, ringslang, adder, hazelworm en gladde slang. De meeste reptielen zijn nogal kieskeurig en hebben een voorkeur voor heide. Alleen de ringslang leeft op vochtigere plekken en de hazelworm kronkelt soms ook door bos.

Om tien over negen ben ik gestart met de wandeling en om tien over één was ik weer terug op de parkeerplaats bij het station. Drie uur en veertig minuten gelopen en twintig minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,6 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. Het was bewolkt, maar droog en er stond een koude wind, maar in de bossen merk je daar niet veel van. De temperatuur liep op van vijf graden Celsius naar twaalf graden. Een mooie wandeling. Jammer dat er een snelweg dwars door dit prachtige gebied loopt.

Geen opmerkingen: