dinsdag 27 november 2018

Erp: Het Hurkske 17 km 27-11-2018



























Bij Erp, ten zuiden van Veghel ligt een bosgebied, dat interessant is. Als je er aankomt volg je door het bos een buitengewoon net en semiverhard pad met - alweer - een nieuw systeem van paaltjes, kleurtjes, nummertjes.
Het blijkt een rolstoelpad te zijn van 5 tot 9 km, met natuur, cultuur en historische teksten onderweg. Een bijzondere aanrader. Goed bereikbaar, zelfs een bushalte bij de parkeerplaats.
Je gaat eerst de andere kant uit, zodat je het mooiste voor het laatst bewaart!
  Je steekt de weg van Erp naar Gemert over en komen in het Aa-dal. In de verte ligt Boekel en daarachter vliegen de F16s van Volkel. Je buigt af naar Erp en gaat dan langs de industriële activiteiten naar de bossen van 't Hurkske.

Je begint met de parel, het Rauwven. Er wordt hard gewerkt in het bos, zodat het in de toekomst nog mooier wordt. Dan, vanaf de Alternatieve parkeerplaats volg je het rolstoelpad. Een prachtig en gevarieerd gebied.

Ik ben vanuit Erp gestart. Om tien over half negen en om half één was ik weer terug op de parkeerplaats bij de kerk. Drie uur en vijfendertig minuten gelopen en vijftien minuten stilgestaan of gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddlede snelheid 4,4 km/uur. Het was bewolkt weer en 3 graden Celsius met weinig wind. Het bosgebied was wel de moeite waard maar de rest van de omgeving viel een beetje tegen zoals het industrieterrein en de uitgestrekte saaie landerijen. Wat moeten daar bij die boeren nog veel asbestdaken gesaneerd worden.

Geen opmerkingen: