dinsdag 12 juni 2018

Ophemert: Uiterwaarden en boomgaarden 15,5 km 12-06-2018























 Het pad door manshoog riet en brandnetels




























Door een mooi stuk boomgaardenrijke Betuwe maak je een zeer afwisselende wandeling. Na het verstilde dorp Ophemert wandel je over landwegen, graswegen en over de teen van de Waalbandijk door en langs de Waaluiterwaarden naar de Dikke Toren van Varik. Daarna op die dijk lopend geniet je van een prachtig uitzicht over rivier en uiterwaarden. Genieten gaat u ook van een prachtig graspad langs een flink stuk bos. Over een rustige binnendoorweg en weer die dijk gaat u op weg naar een mooi bos met een voetspoor door ('s zomers hoog) gras: dat struinen is slechts een stukje van 100 meter. Na Varik, een verharde weg en weer de Waalbandijk kuier je over een bospaadje langs Kasteel Ophemert weer naar de parkeerplaats bij de kerk..

Om kwart voor negen ben ik gestart met de wandeling en om half één was ik weer terug op de parkeerplaats. Drie uur en twintig minuten gelopen en vijfentwintig minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,6 km/uur en totaal gemiddilde snelheid 4,2 km/uur.
Ik heb de route in omgekeerde volgorde gelopen. Het was bewolkt en droog en de temperatuur liep op van 15 naar 21 graden Celsius. Er stond een lekker windje. Prima weer om te wandelen en weer een mooie wandeling met prachtige vergezichten.

Geen opmerkingen: