woensdag 2 oktober 2013

Kampina en Oisterwijkse vennen 2-10-2013 18 km





































Greet en ik zijn om half tien gestart met de wandeling en om half drie waren we weer terug op de parkeerplaats. drie uur en vijftig minuten gelopen en één uur en tien minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,7 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,6 km/uur.
Om half elf hebben we een kopje koffie gedronken bij een camping en om twaalf uur een kopje thee met een stuk appelgebak met slagroom genuttigd bij boshuis Venkraai. Om kwart voor één hebben we gezeten op een bankje onze boterhammen opgegeten. Het was 's ochtends maar 6 graden Celsius en in de loop van de dag liep de temperatuur op tot 14 graden Celsius. Het was af en toe zonnig met wat sluierbewolking en er stond behoorlijk wat wind, maar in de bossen merk je daar niet zo veel van. Echt een wandeling, die de moeite waard is. De opgegeven lengte was 16 km, maar wij hebben er 18 gelopen en daarbij nog een stukje afgekort.
De Oisterwijkse Vennen is een van de oudste recreatiegebieden van Nederland. Er zijn opvallend veel uitspanningen, vakantiehuizen, campings en eetgelegenheden. Daarnaast is het door de vennen ook een uniek natuurgebied. De meeste vennen zijn na de ijstijd ontstaan door de harde westenwind over de lage zandvlaktes. Dat verklaart ook de duintjes in het verlengde van de vennen. Later werden de houtproductiebossen aangeplant en ontstond de huidige situatie. De Kampina en De Oisterwijkse Vennen vormen het hart van Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Geen opmerkingen: