dinsdag 25 juni 2013

Drunen: De Brabantse Sahara 25-06-2013 20 km
























Ik ben om tien voor half tien met de wandeling gestart en om tien voor half drie was ik weer terug op de parkeerplaats. Vier uur en een kwartier gelopen en drie kwartier gerust. gemiddelde loopsnelheid 4,7 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,9 km/uur. Om ongeveer elf uur was ik het zand over en aangekomen bij het restaurant Bosch en Duin. Daar heb ik een kopje koffie gedronken. Daarna ging ik op weg naar de Rustende Jager. Maar daar ben ik nooit aangekomen. Vlak voor ik bij de Rustende Jager was staat in de beschrijving van de wandeling "Waar de zandweg een brede zandbaan is geworden buigt de route van de gele pijl naar links de zandverstuiving op. Dat doet u niet!" En dat heb ik waarschijnlijk wel gedaan. Ik heb daar niet goed op de gps track gelet en ben toen  ongemerkt de bocht omgegaan en toen ik in de gaten had dat ik niet op de track zat heb ik een pad gevolgd dat me weer naar de track toe leidde maar helaas liep ik toen in de verkeerde richting en ik had niets in de gaten. Om half één was ik dus weer tot mijn stomme verbazing bij Bosch en Duin aangekomen. Ik vond het niet leuk maar ik moest er toch om lachen. Ik heb toen in de buurt op een bankje mijn boterhammen opgegeten. Ik besloot toen om niet nogmaals in de richting van de Rustende Jager te gaan maar de kortste weg terug te nemen. Dus weer dwars over het zand. Dat ging in het begin niet zo goed. Later wel, maar toen ik weer in het bos kwam kon ik niet meer de kortste weg nemen omdat ik de paden moest volgen en zo kwam ik toch nog een stuk te ver naar links uit en moest ik nog een stuk langs het kanaal naar de parkeerplaats lopen. Het was ca. 17 graden met eerst bewolking en later steeds meer zon. Heerlijk weer om te wandelen. Op het zand lopen was behoorlijk zwaar en ik had gedacht zo'n 15 km te lopen maar het werden er 20.

woensdag 12 juni 2013

Beekbergen: De Vrijenbergersprengbeek 12-06-2013 18 km














Om half tien ben ik gestart met de wandeling en om half twee was ik weer terug. 3 uur en 20 minuten gelopen en 40 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 5,3 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,5 km/uur. Ik liep een stukje door het dorp Beekbergen en toen door de velden tot de snelweg. Daarna gin het een stuk langs de spoorbaan van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Dat was een saai stukje. Daarna ongeveer 4 kilometer langs de Vrijenbergersprengbeek. Heel mooi in het bos en de watervallen zijn mooi om te zien. Daarna langs een stukje heide. Daar heb ik om twaalf uur mijn boterhammen opgegeten gezeten op een bankje met een heel mooi uitzicht (zie panorama foto). Dan weer de snelweg over en nog een stuk door het bos. Wel veel bos vandaag. Ik zag een reiger staan bij een plas, maar hij stond wel heel erg stil. Bleek het een beeld te zijn. Langs villa Rauwenhul en langs de begraafplaats kwam ik weer in Beekbergen, waar ik nog een kopje thee heb gedronken op het terras van een ijssalon. Ik kreeg er een klein bakje ijs bij. Het was een bewolkte dag met een fris windje en ca. 19 graden Celsius. Een heerlijke dag om te wandelen.

maandag 10 juni 2013

Beek: N70 natuurwandelroute 9-06-2013 9 km











Greet en ik zijn om tien uur gestart en om één uur waren we weer terug in het hotel Val Monte.
Twee uur gelopen en een uur gerust. de gemiddelde loopsnelheid was 4,5 km/uur en de totaal gemiddelde snelheid 2,9 km/uur. Het was ongeveer 20 graden Celsius met een fris windje. We gingen over stijle hellingen, langs prachtige vergezichten en schilderachtige laantjes. Om twaalf uur waren we in Beek en daar hebben we een kopje koffie gedronken en een broodje gegeten. We hadden besloten de wandeling een stuk in te korten, want de hele wandeling was 15 km. Na de inkorting waren we al gauw de weg kwiijt en toen zijn we maar door Groesbeek naar het hotel gelopen. De route paaltjes waren er niet altijd en de beschrijving van de route liet ook te wensen over. toch een prachtige wandeling met heerlijk weer.