dinsdag 9 april 2024

Beesd: Mariënwaerdt 11 km







































 Het landschap langs de Linge is een van de lieflijkste in het rivierengebied. Het riviertje is smal en kronkelig, de boomgaarden langs de oevers zijn in het voorjaar vol van geur en kleur en in de herfst liggen op de dijken de walnoten voor het oprapen.
Het gedeelte van landgoed Mariënwaerdt waar de route begint en eindigt is een bescheiden trekpleister met een bosachtig park mooie historische gebouwen waar van alles te doen is. Naarmate je verder van de Linge af loopt, wordt het stiller. Je geniet er van een prachtig halfopen landschap met bos en weides. En natuurlijk loop je veel langs water.

 Om half negen ben ik gestart met de wandeling en om half twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee en een half uur gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,3 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,9 km/uur. Het was over 't algemeen bewolkt en heel af en toe scheen de zon even. Daarbij was er een harde wind. De temperatuur liep op van 12 naar 19 graden. Veel paden waren modderig en op het meest modderige pad  (zie foto) ben ik uitgegleden en midden in de bagger gevallen. Er was gelukkig niets gebroken en alles deed het nog alleen mijn duim bloedde een beetje. Ze hadden van het landgoed wel een waarschuwingsbordje neer kunnen zetten. De Appeldijk met appelbloesem was wel weer geweldig.


 

Geen opmerkingen: