zondag 30 januari 2022

St. Michielsgestel rondje Dommel en Esche stroom 8 km 30-01-2022







 Om één uur zijn we gestart met de wandeling en om drie uur waren we weer terug. Eén uur en drie kwartier gelopen en een kwartier stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,2 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,7 km/uur. Het was mooi helder weer met wat zon, maar wel een koud windje en de temperatuur was 8 graden Celsius. Een fijne wandeling voor op een mooie zondag.

dinsdag 25 januari 2022

Zeist: Rondje Groene Driehoek 13 km 25-01-2022










































 Om  half tien ben ik gestart met de wandeling en om half één was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee en een half uur gelopen en dertig minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 5,2 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. Het was ca. 4 graden Celsius en er stond geen wind en het was bewolkt. Aan het eind van de wandeling gaf mijn gps er de brui aan. De beschrijving van de wandeling hielp niet veel, maar met behulp van het kaartje ben ik toch weer terug gekomen op de parkeerplaats. Best een mooie en interessante wandeling. Jammer dat de snelweg zo pal lang de Kromme Rijn loopt. Al die grote gebouwen vlak bij slot Zeist zijn van de Hernhutters geweest.

Cornelis Schellinger, een rijke Amsterdamse ijzerkoopman, was een van de belangrijkste sympathisanten van graaf Von Zinzendorf, de oprichter van de Evangelische Broedergemeente, ofwel de hernhutters. Cornelis' oudere broer was jarenlang lid van de hernhutters en had veel voor de beweging gedaan in de Republiek. Cornelis zelf kocht in 1745 Slot Zeist, om daar een hernhutter gemeenschap te stichten. De aankoop was voor hem tevens een investering voor zijn grote vermogen.

woensdag 19 januari 2022

Best: de Mortelen 13,5 km 18-01-2022












 Om half negen ben ik vanaf huis gestart met de wandeling en om half twaalf was ik weer terug. Twee en een half uur gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 5,1 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,5 km/uur. Ik dacht in de verte de edelherten te zien maar bij nadere beschouwing op de foto blijken het kromme bomen te zijn. Het was neit zo koud (ca. 5 graden Celsius) en er stond geen wind en het was tamelijk mistig. Op het eind van de wandeling begon de zon door te komen. Wel een mooie rondwandeling. De route klopte niet helemaal meer want op de route kwam ik een rustgebied tegen waar je niet in mocht, een pad met verboden toegang en een spoorwegovergang die al jaren afgesloten is.