dinsdag 19 oktober 2021

Dussen: Rustige wandellus in rievierenland 13km 19-10-2021











 Om kwart over negen ben ik gestart met de wandeling en om twaalf uur was ik weer terug op de parkeerplaats. twee en een half uur gelopen en een kwartier gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 5,1 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,7 km per uur. Het was niet koud. De temperatuur liep op van twaalf naar vijftien graden. Wel was het vreselijk druilerig weer en tot elf uur heeft het gemiezerd of geregend. Ik heb koffie gedronken onder het viaduct van de snelweg. Om half twaalf begon het opnieuw te miezeren. Opvallend waren de bergen met aardappelen en grond en uien met grond. Ik denk niet dat die nog geconsumeerd worden. sommige waren ook helemaal nog niet rijp. Op de heenweg naar Dussen moest ik omrijden via boerenweggetjes, die vol met bagger waren. Mij auto zat van boven tot onder met bagger. Ik ben vanmiddag twee uur bezig geweest om hem weer schoon te maken. De wandeling was bovendien nog saai met allemaal rechte asfaltwegen waar je ook uitglibberde door de modder. Kortom de wandeling was geen succes. Dat overkomt me niet vaak. Bovendien ging mijn koptelefoon stuk. Dat kwam waarschijnlijk door de regen.

dinsdag 5 oktober 2021

Bakel: Grotelsche Heide 14 km 5-10-2021

 






























 De prachtige wandeling Grotelse Heide slingert door het bos- en heidegebied westelijk van Bakel. Op de heide kunt u een kudde Angus koeien en / of kudde van het Kempisch heideschaap tegen komen. De route voert langs de Aarlese visvijver en volgt een deel van de Esperloop. Bijzonderheden zijn de hoge KPN-zendmast, waarin slechtvalken hebben genesteld, de Snelle Loop en de Esperloop, het kronkelende riviertje in het bos. 

Om tien voor negen ben ik gestart met de wandeling en om half één was ik weer terug op de parkeerplaats. Drie uur en tien minuten gelopen en 30 minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,2 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,5 km/uur.  De temperatuur liep op van 9 naar 18 graden Celsius. Er stond wel veel wind maar daar merk je in het bos niet veel van. Het was prachtig helder en zonnig weer. Voor vanmiddag was er veel regen voorspeld. En het regent nu ook flink, maar ik heb fijn gewandeld. De wandeling is echt de moeite waard. Alleen jammer dat er op de eerste helft geen bankjes staan en daarna kom je er wel tien tegen. Een beetje ongelijk verdeeld.