dinsdag 5 januari 2021

Elst: Trage tocht 16km 5-01-2021



















 De route kruist de Slaperdijk en vervolgt door de bossen van Boswachterij Amerongse Berg. We komen al snel langs een mooi heuvelachtig heideveld en steken verderop de hei dwars over. Daarna passeren we nog een langgerekt heideveld van landgoed De Laan. We klimmen de Amerongse Berg op naar de wagenwielvormige Manege met de fraaie solitaire eik in het midden. Hier kon de adellijke familie een rondje paardrijden met uitzicht op kasteel Amerongen beneden. Langzaamaan daalt de route af naar de rand van de Heuvelrug met uitzicht op de achterkant van Elst. We passeren diverse grafheuvels en klimmen weer naar de Elsterberg op 62,5 meter hoogte. Boven op de berg hebben we bij helder weer een fantastisch uitzicht. Hier nemen we een prachtig smal voetpaadje dwars over het heideveld naar beneden. Het laatste stuk door de glooiende bossen van landgoed Prattenburg staat borg voor mooie beuken- en eikenlanen.

Om half tien ben ik gestart met de wandeling en om kwart over één was ik terug op de parkeerplaats in Elst. Drie uur en een kwartier gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. Het was 2-3 graden Celsius en er stond een fris windje, maar in de bossen merk je daar niets van. In plaats van in Veenendaal ben ik de wandeling in Elst begonnen.
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie, frisse wandeling Peter! Mijn schoonzus woont in Amerongen, meestal lopen we daar langs de Nederrijn. Maar deze tocht zal ik ook eens aan haar voorstellen.
Je schrijft niets over die leuke wollige koe!
Fijne dag en groet aan Greet!
Groet Elly