dinsdag 9 april 2019

Amerongen: Heuvel en Hank 15 km 9-04-2019



































































Heuvel en Hank brengt je naar grote hoogten, voor Nederlandse begrippen dan. De eerste helft voert je over de heuvels en door de gevarieerde bossen van de Utrechtse Heuvelrug. De hoogste berg van de provincie wordt niet overgeslagen. De klimmetjes zijn echter niet steil. Onderweg heb je verschillende plekken waar je van een panoramisch uitzicht kunt genieten.
De tweede helft heeft een heel ander karakter. Via een moerasbos kom je in de uiterwaarden van de Nederrijn uit, de Amerongse Bovenpolder. Het nieuwe natuurgebied is ontwikkeld rond een oude rivierarm, een hank, en is een waar eldorado voor vogels. Je hebtt een weids uitzicht op de rivier en op het pittoreske Amerongen.
Om tien over half tien ben ik gestart met de wandeling en om één uur was ik weer terug op de parkeerplaats bij de kerk. Drie uur gelopen en twintig minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,9 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. Mooi helder weer en een koude wind de temperatuur liep op van 7 naar 12 graden Celcius. Een heel mooie wandeling.

Geen opmerkingen: