dinsdag 26 februari 2019

Nijnsel: Nat Nijnsel 16 km 26-02-2019













































Deze fraaie wandeling kronkelt door de natuurgebieden rond het dorpje Nijnsel: het Vressels Bos, de Moerkuilen en de Dommelbeemden. Schrale hooilanden, een verdroogde beekmeander, kleine moerasgebieden en ouderwets beheerde weilandjes vormen de ingrediënten voor dit uiterst aantrekkelijke natuurgebied. Grenzend aan de Dommelbeemden vindt u de Moerkuilen, een veenplas die door turfsteken is ontstaan. Deze veenput ligt te midden van een prachtig broekbos en wordt begrensd door begroeide stuifkoppen.
De meeste zijbeken van de Dommel zijn inmiddels rechtgetrokken, maar een groot deel van de Dommel kronkelt er nog lustig op los. U slentert door natte beemden die dichtbij het water liggen, via paadjes omzoomd door knotwilgen en rietkragen. Dit gebied is aangewezen als beschermd natuurmonument.
Om half negen ben ik met de wandeling gestart en om half één was ik weer terug op de parkeerplaats bij de "Vresselse Hut". Drie en een half uur gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,4 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,8 km/uur. De temperatuur liep op van twee tot zeventien graden Celsius. Onderweg moest ik twee jassen uittrekken. Prachtig zonnig en helder weer en bijna geen wind. Een schitterende dag en een prachtige wandeling.

1 opmerking:

Unknown zei

Prachtige foto's Peter.
Heel mooi.
Groetjes Johan en Tiny