dinsdag 8 januari 2019

Giessen: Ontdek de Alm 16km 8-01-2019




























Tijdens deze wandeling verken je het stroomgebied van de Alm, een riviertje in het Land van Altena, het noordelijkste deel van de provincie Noord-Brabant.Je wandelt door het Almbos en langs Fort Giessen met een educatiecentrum rond de eerste wereldoorlog en een loopgraaf. Verder voert de wandeling u door weids polderland. Later volg je via enkele struinpaden de loop van de Alm om via het Almbos weer terug te keren naar Giessen.
Giessen is een dorp dat al in de 13e eeuw bekend was. Onderweg kom je op verschillende plaatsen informatieborden tegen over de geschiedenis van deze streek, over de natuur en met mooie gedichten over de streek.
Om kwart voor negen ben ik gestart met de wandeling en om kwart over twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats. Drie uur en een kwartier gelopen en een kwartier gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,4 km/uur. Er stond veel wind en er viel af en toe een klein buitje regen en de temperatuur was 7 graden Celsius. Ik ontdekte al snel dat ik deze wandeling al eerder gelopen had n.l. op 6-09-2016. De wandeling blijft de moeite waard.

Geen opmerkingen: