dinsdag 28 augustus 2018

Mill: Beek, Bos. Heide Duits lijntje en Kasteel 12,5 km 28-08-2018





































Na het gezellige centrum van het Noord-Brabantse dorp Mill kuier je over prachtige graspaden langs meanderende beekjes en een stukje over het Duits lijntje (voormalige spoorlijn Wesel-Boxtel) naar de Molenheide; een stil bosgebied en een heideveld met uitkijkheuvel. In dat bos kom je o.a. over enkele slingerpaadjes door mysterieuze naaldbossen en langs een bosmeer met strandjes. Het bosdeel achter de rug hebbende ga je langs de Heimolen en over landwegen op pad naar kerkdorp Sint Hubert met daar de Kerk van de Heiligen Hubertus en Barbara. Het laatste deel van deze zeer afwisselende wandeling komt een dikke kilometer weer over het Duits lijntje, daar is het een stil lommerrijk wandelpaadje. Na kasteel Aldendriel en een prachtig park kom je weer in het centrum.

Om kwart voor negen ben ik gestart met de wandeling en om tien voor twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee uur en drie kwartier gelopen en twintig minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,5 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,0 km/uur. het was prachtig helder weer met een lekker zonnetje en weinig wind en de temperatuur liep op van 14 tot 21graden Celsius. Weer een prachtige wandeling.

dinsdag 21 augustus 2018

Biesbosch: Groot rondje Noordwaard 13,5 km 21-08-2018























































Om vijf voor negen ben ik gestart met de wandeling en om twaalf uur was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee uur en vijftig minuten gelopen en een kwartier gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,5 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,1 km/uur. De temperatuur liep op van 19 tot 25 graden Celsius. In het begin was het bewolkt maar al snel kwam de zon door en werd het flink warm. Een heel interessante en mooie wandeling. Ik had eigenlijk een verrekijker mee moeten nemen om alle verschilllende vogels te bekijken.