dinsdag 6 september 2016

Giessen: Ontdek de Alm 15,5 km 6-09-2016



























Om tien over half negen ben ik met de wandeling gestart en om tien over twaalf was ik weer terug. Drie uur en een kwartier gelopen en een kwartier gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. De temperatuur liep in de loop van de ochtend op van 16 graden Celsius tot 26 graden. Het was wisselend bewolkt met een zonnetje en een klein beetje wind. Goed wandelweer, maar tegen twaalf uur werd het wel warm. Het was een mooie wandeling.
Tijdens deze wandeling verken je het stroomgebied van de Alm, een riviertje in het Land van Altena, het noordelijkste deel van de provincie Noord-Brabant. Je wandelt door het Almbos, langs fort Giessen en door weids polderland. Later volg je via enkele struinpaden de loop van de Alm om via het Almbos weer terug te keren naar Giessen.
Giessen is een dorp dat al in de 13e eeuw bekend was. Onderweg kom je op verschillende plaatsen informatieborden tegen over de geschiedenis van deze streek, over de natuur en met mooie gedichten over de streek.
De route is voor ongeveer tweederde verhard.

Geen opmerkingen: