dinsdag 27 september 2016

Geldermalsen: Deyl-Herwijnen-Beesd-Tricht langs de Linge 14km 27-09-2016



















Deze keer weer een heerlijke wandeling langs de Linge. Dit keer ben ik in Geldermalsen gestart. Op deze route staan veel notenbomen en ik was benieuw of je er al veel kon rapen. Hier en daar lag er wel één maar het is denk ik toch nog een beetje te vroeg in de tijd van het jaar.Het was prachtig zonnig en helder weer en de temperatuur liep op tot zo'n 20 graden Celsius met een lekker windje. Om negen uur gestart en om twaalf uur was ik weer terug in Geldermalsen. Twee uur en drie kwartier gelopen en een kwartier gerust. Gemiddelde loopsnelheid 5,0 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,6 km/uur.

dinsdag 20 september 2016

Terheijden: Schans en Linies 17 km 20-09-2016





















De wandeling voert je door een gebied met schansen en linies, oude verdedigingswerken van de Zuiderwaterlinie. Terheijden is een vriendelijk stadje met een leuke haven, maar het heeft een serieus oorlogsverleden. De Kleine Schans, de Linies van Den Hout en de Munnikenhof zijn gerestaureerd en omgetoverd tot een aantrekkelijk wandellandschap. Onderweg passeer je het brinkdorp Den Hout met een heilige eik. Bij de finish vlak vóór de haven kun je nog aanleggen bij café De Harmonie.
Om half negen ben ik gestart met de wandeling en om half één was ik weer terug. Drie en een half uur gelopen en een half uur gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. De temperatuur liep op van 12 graden Celsius naar 21 graden. Het was zonnig en helder weer. Een mooie wandeling met een leuk dorpje Den Hout en historische vestingwerken.

dinsdag 13 september 2016

Nederwetten- Nuenen- Nederwetten 11 km 13-09-2016

















Een mooie wandeling door het Nuenense Broek en door de weilanden grenzend aan de uiterwaarden van de Dommel. Eigenlijk hoort de Hooidonkse watermolen ook bij deze wandeling maar ik heb een afgekorte versie gelopen i.v.m. de warmte. Het zou vandaag 32 graden Celsius worden en daarom heb ik een korte wandeling uitgekozen (de 10 km versie van de 14 km) en ben ik al om tien over half acht gestart. Om tien uur was ik weer terug. Twee uur en tien minuten gelopen en tien minuten stilgestaan om foto's te maken. Gemiddelde loopsnelheid 5,1 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,7 km/uur. De weg van Soeterbeek naar Nuenen was heel druk omdat al het woon-werk verkeer en de schoolgangers over dit smalle weggetje zonder fiets- en voetpad moesten.