woensdag 25 januari 2012

Bussum-zuid: Heidegloed 14 km 24-01-2012















Cor en ik zijn om vijf over half elf gestart en om twee uur waren we bij station Hilversum-Sportpark. we hebben drie uur gelopen en een half uur gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,6 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,9 km/uur. Eerst een stukje door het Franse kamp. Daarna kwamen we over de nieuwe natuurbrug bij Crailoo met uitzicht op het spooremplacement en de golfbaan. Vervolgens ging het over de Bussumerheide de Westerheide en de Zuiderheide. Onderweg kwamen we ook langs grafheuvels. op het eind liepen we een stuk langs een wat waterpartijen, die behoren tot het voormalige Anna's Hoeve (een werkverschaffingsproject).

De Siervijvers van Anna's Hoeve en de berg

Er zijn drie siervijvers aangelegd. Met het materiaal afkomstig van de vloeivelden en vrijgekomen zand uit de siervijvers werden drie heuvels gemaakt. De berg van Anna’s Hoeve stak boven alles uit met een hoogte van 24 meter boven NAP. De taluds van de hellingen werden beplant. Jonge aanplant moest het zand ‘vastleggen’. Na de openstelling van het nieuwe recreatiegebied was de belangstelling van het publiek enorm. De directeur Publieke Werken stelde voor om het terrein maar af te sluiten want veel jonge aanplant werd vernield. De hellingen hadden zeer te lijden onder de grote publieke belangstelling. Er kwamen zelfs mensen naar Anna's Hoeve om te kamperen of te zwemmen.
Tegenwoordig is de belangstelling voor Anna’s Hoeve nog zeer groot en het gebied heeft zijn functie als aangelegd natuur- en recreatiegebied volledig behouden.
Het was ongeveer 4 graden Celsius, droog en bewolkt. Goed wandelweer en het was een mooie wandeling. de foto van de natuurbrug is mislukt.

Geen opmerkingen: