woensdag 24 augustus 2011

Grijze Steen - Vessem 24-08-2011 18 km






















Om 9 uur ben ik gestart vanaf de kerk in Vessem en om tien over 1 was ik weer terug. Ik heb 3 uur en 45 minuten gelopen en 25 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,7 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,2 km/uur. De bospaden zijn vanaf Vessem duidelijk gebruikt door motorcrossers. Dit is te merken doordat het pad enorm golft hetgeen veroorzaakt wordt door crossmotors. Met het gevolg ook dat je niet alleen rottig loopt, maar  de diepe gedeeltes van het pad zijn na de heftige regen van gisteren allemaal volgelopen. Verderop vanaf het dorp hebben de paden minder van crossmotoren te lijden gehad. Het loopt daar een stuk beter, maar ook hier heel veel plassen. Meer plas dan pad. Het stuk langs de beek bij beekherstel Groote Beerze was niet te doen. Manshoge brandnetels en braamstruiken versperren het pad. Daarbij staat er op veel plaatsen water op het pad en het is zo smal, dat je niet kunt uitwijken. Op sommige plaatsen liep ik tot ver over mijn enkels door het water te soppen. Op een stuk was helemaal geen sprake meer van een pad. Toch volgde ik steeds goed de track langs het water. Ik moest me zelf een pad banen door manshoog riet met brandnetels en distels. Ik kon daar ook niet omlopen. Het is me uiteindelijk gelukt om er door te komen maar vraag niet hoe. De tocht ging verder over de hei, die ook vol plassen lag en door het bos tot aan Vessem. Het weer was goed. 23 graden Celsius nogal veel bewolking en een lekker windje. De tocht is geen aanrader. De natuur is mooi maar wel erg weerbarstig.

maandag 22 augustus 2011

Baarn: Langs kasteel en paleis 20-08-2011 17,6 km










Om kwart over tien zijn Cor en ik gestart met de wandeling en om kwart voor drie waren we weer terug. Drie uur en 45 minuten hebben we gelopen en 45 minuten hebben we gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,7 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,9 km/uur. We liepen door de villabuurt en het bos naar kasteel Groeneveld. Daar zijn we een eind door het mooie park gelopen. Het cafĂ© in het park was gesloten. Vandaar door het bos naar het theehuis 't Hoge Erf. Daar hebben we thee en melk gedronken. Dan verder door een brede boslaan waar op een aangrenzend veldje een hoop publiek was om naar houtzaag demonstraties te kijken. Dit was figuurzagen met motorzagen. Een kolere herrie. Dan langs een prachtig heidegebied De Stulp. Daar hebben wij onze boterhammen opgegeten. Tenslotte langs de achterkant van het landgoed van paleis Soestdijk en langs de voorkant om een foto te maken. Daarna door het parkbos van Baarn  via loofgangen naar het station. Het was mooi weer. Ca. 25 graden Celsius en zonnig. Een aardige wandeling alleen het stuk langs het hek aan de achterkant van het paleis is saai.

woensdag 17 augustus 2011

Vijf Bergenroute: Naarden 16km 17-08-2011


















Om tien voor half tien zijn Cor en ik gestart en om half twee waren we weer terug op de parkeerplaats Naardereng.
we hebben 3 uur en twintig minuten gelopen en 50 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,8 km/uur.
Tijdens deze wandeling kwamen we achtereenvolgens langs en soms op de volgende "bergen". De Sijsjesberg, de Tafelberg, de Trapjesberg, de Aalberg en de Eukenberg. Dit zijn bergen die door de mens 500 na Christus zijn opgeworpen. De Eukenberg is pas in de Middeleeuwen opgeworpen als baken voor de Zuiderzeeschippers.
We liepen door het bos en kwamen ook langs en over vier verschillende prachtige heidevelden. De heide stond volop in bloei. Ook kwamen we langs inundatiegebieden, die ter verdediging van de vesting Naarden waren afgegraven. En het laatste stuk ging langs het Gooimeer. Een heel mooie en verrassende wandeling. Het was mooi weer. Zo'n 22 graden Celsius met redelijk wat zon en even een paar spettertjes toen we in het bos liepen.

woensdag 10 augustus 2011

Van Kampen naar Zwolle 18 km 10-08-2011















Om tien uur tien zijn Cor en ik in Kampen gestart en om tien over twee waren we bij het station Zwolle. Drie en half uur gelopen en 30 minuten gerust. gemiddelde loopsnelheid 5 km/uur totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. We hebben bijna de hele weg over de dijk langs de IJsel gelopen. De IJsel splitst zich af van de Rijn onder Arnhem bij Westervoort en mondt uit bij Kampen in het IJselmeer.We gingen vanaf IJselmuiden naar Wilsum en 's-Heerenbroek en het pontje naar Zalk naar Zwolle. Bij het pontje van Zalk was een Theehuis en daar hebben we een kopje thee en een glaasje melk gedronken. Naast dit theehuis waren met uitzicht op de IJsel ook picknikbankjes en daar hebben we om half een ons brood opgegeten. Het was bewolkt weer met een fris windje en ongeveer 20 graden Celsius. Heerlijk wandelweer. Het landschap was heel wijds en landelijk met een prachtig uitzicht vanaf de dijk. Een heel mooie wandeling.