donderdag 31 maart 2011

Bella Parnassia, 29-03-2011 19,7 km







Om kwart voor tien zijn Cor en ik gestart en om kwart voor drie waren we weer terug bij het station van Santpoort-Noord. We zouden met de trein gaan, maar omdat ik 's ochtends de auto niet open kon krijgen hebben we eerst op Renault Route Service gewacht. Toen die kwam ging mijn auto op onverklaarbare wijze opeens wel open. Misschien kwam het door de ochtendvorst? Totaal 4 uur en 17 minuten gelopen en 45 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,6 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,9 km/uur. We liepen eerst langs het landhuis "Duin en Kruidberg" aan de achterkant en langs de ijskelder. Dan een heel stuk door het grillige bomenbos van het landgoed. We moesten veel klimmen en dalen en verderop kwamen we meer in het open duinlandschap. Op de toppen hadden we een mooi uitzicht. Het weer was prachtig, een lekker zonnetje en heel erg heldere lucht en een temperatuur van zo'n 16 graden Celsius. Via het Olmenpad kwamen we uit bij de strandopgang. Er was weinig wind en dus was er een rustig zeetje met weinig hoge golven en de vloed kwam net op. We hebben 2 kilometer langs de zee gelopen en toen bij het strandpaviljoen Parnassia een kopje koffie en een glaasje melk gedronken. Boven op een duintop hebben we met uitzicht op het Vogelmeer onze boterhammen opgegeten. Daarna zijn we helemaal om het Vogelmeer heengelopen. Dit was een heel mooi stuk. Verderop kwamen we de grote grazers nog tegen. We hebben die rare slinger die in het parcours zat maar afgekort. En toch kwamen we nog uit op 19,7 kilometer. Wederom een heel mooie wandeling. Aanhet eind van de wandeling zagen we heel veel blauwe bloemetjes en ook grote velden met opgekomen Lelietjes van Dalen? Onderweg hadden we soms goed uitzicht op de hoogovens.

Aan het begin van de twintigste eeuw was de Nederlandse industrie nogal afhankelijk van de import van ijzer en staal. Ondernemer H.J.E. Wenckebach presenteerde op 19 april 1917 plannen om daar verandering in te brengen en in Nederland zelf een hoogovenbedrijf op te zetten. De geografische locatie van Nederland, aan de zee, was volgens Wenkebach ideaal voor de vestiging van een ijzer- en staalbedrijf. Als vestigingsplaats verkoos hij IJmuiden, boven Rotterdam, vanwege de vaste ondergrond.
Nadat de plannen financieel waren onderbouwd, werd op 20 september 1918 de Koninklijke Nederlandsche Hoogovens en Staalfabrieken NV opgericht. Bedrijven, particuliere investeerders, de overheid en de gemeente Amsterdam brachten het beginkapitaal op.

De eerste cokesfabriek op het Hoogoventerrein in IJmuiden werd in 1924 in gebruik genomen. Beeld: Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens
De bouw begon in 1920. De eerste fase bestond uit twee hoogovens, een cokesbatterij en de nodige infrastructurele voorzieningen als een buiten- en binnenhaven, spoorwegemplacement, elektrische centrale en een bijproductenfabriek voor het reinigen van cokesovengas. De eerste hoogoven startte in 1924 met de productie van ijzer, en in het midden van de jaren dertig was Hoogovens al de grootste exporteur van ruwijzer ter wereld.

donderdag 24 maart 2011

Vierheideroute: Terlet 23-03-2011 20km
















Om half elf heb ik Cor van het station Velp afgehaald en om elf uur zijn we gestart. We hebben 4 uur en 15 min gelopen en 40 minuten gerust. Om vijf voor vier waren we weer terug. Gemiddelde loopsnelhed 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,1 km/uur. We liepen eerst een stuk door het bos "de Imbosch" van Pim Pandoer en kwamen toen op heide gebied de Loenermark van daar weer door het bos naar de Zilvense heide. Het was hier erg heuvelachtig en we hadden vanaf hoge toppen een schitterend uitzicht. Hier hebben we ook onze boterhammen opgegeten. Vandaar weer door het bos en langs het jachthuis de Imbosch een nederzetting uit 1764 langs de Imboschbeek,die nu meestal droog ligt. Daarna kwamen we op de Rheder en Worth-Rhederheide. Dit is ook een zeer groot heidegebied, erg weids en heuvelachtig met ook schitterende uitzichten. De heide is hier jammer genoeg erg vergrast. Er loopt wel een kudde Schotse hooglanders, maar die kunnen het vergrassen niet erg stoppen. dit is ook de belangrijkste bronstplaats van de edelherten op de Zuidoost-Veluwe. Via de Terletse heide en een oude Hessenweg  (handelsweg in de 17e eeuw gebruikt door de Hessen) kwamen we weer terug bij de parkeerplaats. Het was een schitterende wandeling en het weer was ook ideaal 16 graden Celsius en een stralend blauwe hemel en een lekker zonnetje.

woensdag 16 maart 2011

Vorden: Vordense landgoederen 15-03-2011 20 km





Om kwart voor elf heb ik Cor van het station afgehaald en om 10 voor half vier waren we weer terug. 4 uur en 13 minuten gelopen en 22 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. Net buiten Vorden kwamen we langs het kasteel van Vorden , daarna gingen we naar landgoed Kieftskamp en naar het dorpje Linde waar we in het 't Proathuus wat wilden gaan drinken maar het was helaas gesloten. Ik had speciaal daarvoor een ommetje ingelast, maar het mocht niet baten. Toen hebben we maar een boterham gegeten bij een gedenkteken waar vroeger een kapelletje had gestaan. Vandaar gingen we door over 't Hissink een ander mooi landgoed. Verder door een klein dorpje Kranenburg en daarna langs een beekje en door een bos met een Camping (oud -Voorden?) en zo weer terug naar het station. Tegenover het station konden we nog wel een kopje the drinken, maar dat hebben we niet gedaan. Het was ongeveer 14 graden Celsius met een lekker zonnetje en een fris windje. En het was een mooie wandeling.

woensdag 9 maart 2011

Boerenbos, Bennekom 21,5 km 8-03-2011





























Om half elf heb ik Cor van de trein afgehaald. Hij had twee treinen gemist en was daardoor een half uur later dan gepland. Om 11 uur zijn we met de wandeling gestart van af het parkeerterrein van kasteel Hoekelum. Om 16.20 waren we weer terug. 4 uur en 35 minuten gelopen en 45 minuten gerust.De gemiddelde loopsnelheid was 4,7km/uur en de totale gemiddelde snelheid 4,0 km/uur.
Het  zonnetje scheen en het was ongeveer 6 graden Celsius en een prachtige heldere dag. We liepen eerst door het bos van het kasteel tot aan de snelweg. Dan onder de snelweg door en weer een eind door het bos naar de Panoramahoeve. daar hebben we een kopje thee gedronken. Dan langs het prachtige bekenstelsel van Quadenoord met de Molenbeek, de Halve Radbeek, de Paradijsbeek en de Oliemolenbeek. Al deze beken zijn vroeger gegraven om met het water watermolens aan te drijven. We hebben daar op een bankje gezeten onze boterhammen opgegeten. Daarna kwamen we nog lang een tuin met Afrikaanse beelden. Daar hebben we ook even gezeten. Dan via Oostereng, het Bennekomsche bos en de Hullenberg terug naar het kasteel Hoekelum. Het was een hele mooie wandeling. Wel veel bos en de de akkerranden hebben we wel gezien maar er stonden nog geen bloemen op. Er lag nog veel ijs op de plassen.

vrijdag 4 maart 2011

Utrecht-Overvecht: Polders en Forten 16km 4-03-2011









Cor en ik zijn om tien over tien gestart vanaf station Utrecht-Overvecht en om vijf voor twee waren we weer terug. 3 uur en 20 minuten gelopen en 25 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,2 km/uur. Het mistte een beetje en de zon kwam hier nog niet door en het was nog flink koud. (ca. min 4 graden Celsius). Na een stukje lopen door Utrecht-Overvecht en oversteken van een drukke weg liepen we door de polder naar fort Ruigenhoek (onderdeel van de Hollandse waterlinie). Daarna verder door de Ruigenhoekse polder. We zagen daar verschillende reigers waaronder een zilverreiger en twee ooievaars. Daarna zijn we naar Groenekan gelopen en in het bos bij een vijver hebben we onze boterhammen opgegeten. Het cafeetje in Groenekan was gesloten. Om half een ongeveer brak de zon goed door en toen werd het toch nog echt aangenaam. Dan verder langs een grote zandwinplas naar fort Voordorp.  Er stonden drie ganzen op het voetpad en die wilde ik fotograferen maar toen was de batterij van het fototoestel leeg. Verder de snelweg onderdoor en 4 spoorbanen oversteken en toen kwamen we bij het bastion en het dorpje Blauwkapel met een fraai kerkje op het bastion.  Vandaar was het nog een stukje naar het station.