donderdag 28 oktober 2010

Run om de Dommel 21,6 km 26-10-2010



Om tien over half elf zijn we de wandeling gestart vanaf Camping de Volmolen en om vijf voor vier waren we weer terug. Wandeltijd 4 uur en 40 minuten rusttijd 35 minuten. Gemiddelde loopsnelheid 4,6 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,1 km/uur. We staken twee keer de Dommel over en kwamen toen langs de rand van Dommelen en gingen over de Keersop dan een stuk over de Einderheide en langs het Huisven vervolgens door het gehucht Broekhoven. Even verder gingen we met een bruggetrje over de Run. De Run hebben we 3 kilometer gevolgd. Halverwege hebben we gezeten op een sluisje onze boterhammen opgegeten. Daarna kwamen we in Heers een gehuchtje met een driehoekig midden waarop bomen geplant waren. Dan een stukje langs de snelweg, daarna langs het Witven (waar we vroeger wel gezwommen hebben) en vervolgens een stuk langs de Dommel. Daarna om het ven de Vlasroot heen en om de Visvijver. Een mooi stukje natuur jammer dat het zo'n geisoleerd stukje is. Het weer was goed ca. 10 graden Celsius en af en toe kwam de zon door de wolken wel was er een frisse wind. Een heel mooie wandeling.

donderdag 14 oktober 2010

Boerinn in het veld, Woerden 13-10-2010 18 km




Om half elf zijn we de wandeling gestart vanaf het station Woerden en om drie uur waren we weer terug. Wandeltijd 4 uur en rusttijd 30 minuten. Gemiddelde loopsnelheid 4,5 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,9 km/uur.

Aan het begin van de wandeling kwamen we door een mooi park dat vroeger een landgoed van de familie Bredius was. Daarna een eind door de weiden tot we bij een pontje kwamen dat toegang gaf tot de Boerinn een soort boerenpretpark. Daarna ging het via de weg door Kamerik en Kanis, twee heel leuke authentieke dorpjes met nog kleine winkeltjes. Bij een bakker hebben we gevulde koeken gekocht. Kamerik is in de tiende eeuw ontstaan toen de bisschop van Utrecht het veen liet ontginnen. Daarna ging het weer dwars door de weiden naar de Grecht, een afwateringkanaal dat reeds aan het eind van de veertiende eeuw gegraven is op de plaats van een bestaand riviertje de Oude Mije. We hebben dit kanaal over de kronkelende dijk gevolgd tot we weer in Woerden waren. Op de dijk gezeten hebben we onze boterhammen opgegeten. Via een rondgang door het mooie oude stadje Woerden, waar we in het centrum een kopje thee hebben gedronken, kwamen we weer terug bij het station.

donderdag 7 oktober 2010

Zevenheuvelen, Beek 5-10-2010 19,5 km








We zijn om half elf in Beek gestart met de wandeling en om tien over half 4 waren we weer terug. 4 uur en 20 minuten gelopen en 50 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,5 km/uur, totaal gemiddelde snelheid 3,7 km/uur. Het eerste stuk in Beek gingen we een flink eind heuvelopwaarts tot we bij het eerste bankje kwamen. Daarvoor had Cor wat paddenstoelen op een boomstronk gefotografeerd. Toen was hij zijn leesbril kwijt. Gelukkig heb ik hem weer gevonden tussen de afgevallen bladeren. Op het bankje zaten twee vrouwen, die ons al eerder tegemoet gekomen waren. Een tijdje later kwamen ze ons opnieuw tegemoet. Dat is geen toeval meer. Het volgende bankje stond ongeveer op het hoogste punt van de wandeling. We hadden toen al vierhonderd meter geklommen (er tussendoor waren we natuurlijk ook wel weer gedaald). Op dit bankje hebben we onze boterhammen opgegeten. Daarna zijn we doorgelopen tot he Afrikamuseum. Daar hebben we een kopje thee gedronken. Vandaar was het nog zes kilometer naar het startpunt. Het was een pittige wandeling met uitstekend wandelweer (ca. 19 graden Celsius).

zaterdag 2 oktober 2010

Rond de Prehistorie, Riel 20km 1-10-2010



Om half elf ben ik met de wandeling gestart en om 10 over drie was ik weer terug. 4 uur en 10 minuten gelopen en 30 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. In één van de door bos omsloten weitjes zag ik twee herten staan. Na het Mariabeeld dat op een mooi plekje aan de zoom van het bos staat liep ik door het bos over een smal paadje over een tapijt van eikels. Ik kwam ook een kudde schapen tegen. Er staan langs de paden veel paddenstoelen o.a. de vliegenzwam maar ook veel anderen. Het landgoed "de Hoevens" en het gebied "Het Ooievaarsnest" zijn allebei juweeltjes van natuurschoon. In "de Hoevens" op punt 3 at ik gezeten op een hoog bankje mijn brood op terwijl ik werd bekeken door zes paarden. Na "Het Ooievaarsnest" langs de bank op punt 4 een prachtig uitzicht op het beekdal van de Lei. Daarna lag er in het bos een grafheuvel en kwam ik bij een vogelobservatiehut, die op een plas uitkijkt. Eén vogel te zien. Daarna over de "Regte Heide" met nog vijf grafheuvels. Een prachtig gebied. Het was jammer dat de heide niet meer in bloei stond op een paar struikjes na dan. Met fantastisch weer (15 graden, droog en zonnig) was dit weer een prachtige wandeling.