maandag 24 juni 2024

Innsbruck: Wandelen bij de Muttereralm 20-6-2024 7,5 km

 

 Wandeling naar de Mutterer Alm, © Tirol Werbung/Frank Bauer

 






























Voordat u de Tiroler lekkernijen in het bergrestaurant Mutterer Alm gaat proeven, staat er eerst een wandeling op u te wachten. Deze is de moeite waard, want de alm heeft een prachtig uitzicht op het Inntal en de Nordkette te bieden,.

Wij, Greet, Stella Elise en ik zijn met de STB tram van Innsbruck via Natters naar Mutters de berg opgegaan tot Nockenhofweg/Mutteralmbahn. Daar zijn we met de Gondelbahn omhoog gegaan. Eerst hebben we in het restaurant wat gedronken en toen zijn we gestart met de wandeling naar de Götzneralm waar ook een bergrestaurant is. In totaal hebben we twee uur gelopen en twee uur gerust. Afstand 7.5 km. Gemiddelde snelheid 3,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 1,9 km/uur. Bij de alpenhut op de Götzneralm (1542m) hebben we geluncht. Daarna zijn we weer teruggelopen naar het Gondelbahnstation en vandaar nog heen en weer naar de Panoramasee.

dinsdag 4 juni 2024

Lennisheuvel: Struinen op de Kampina 6,5 km 4-06-2024



















 Om negen uur ben ik gestart met de wandeling en om elf uur was ik weer terug op de parkeerplaats. Eén uur en drie kwartier gelopen en een kwartier gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 3,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,2 km/uur. Het was bewolkt weer met weinig wind en de temperatuur was rond de 15 graden Celsius. De oorspronkelijke wandeling was acht of dertien kilometer en ik ging voor de dertien kilometer maar op drie en een halve kilometer was een splitsing tussen de acht en de dertien kilometer, maar in beide richtingen werd de doortocht versperd door een grote watervlakte. Ook een derde omweg was versperd en er zat niets anders op dan maar weer terug te gaan. Wel ben ik een stukje verder op de terugweg nog dwars tussen twee vennen door de heide gegaan om weer op het spoor van de terugweg te geraken, maar daarbij kwam ik uit op het spoor dat nog maar een kilometer van het einde was verwijderd. Zodoende werd de tocht niet langer dan zes en halve kilometer. Het was wel een avontuur. Ook aan het begin kon ik de juiste route al niet vinden. Die route liep dwars over privé terrein. Maar door over een hek te stappen kwam ik toch even later op de route. Een beetje mislukte wandeling.