dinsdag 24 september 2024

Geldermalsen: Langs de Linge naar Beesd en terug 13km 24-09-2024























 Om negen uur ben ik gestart met de wandeling en om twaalf uur was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee uur en vijftig minuten gelopen en tien minuten gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,6 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,3 km/uur. De temperatuur liep op van 14 naar 18 graden Celsius. Het was bewolkt weer met weinig wind. Langs de Linge is het altijd mooi wanneer je ook komt. Vandaag was het de laatste dinsdag dat het pontje bij Enspijk nog voer. Dus daar had ik geluk bij.

dinsdag 17 september 2024

De Moer: landgoed Huis ter Heide 11km 17-09-2024
























 Huis Ter Heide ligt in de driehoek De Moer, Loon op Zand en Kaatsheuvel waar we een gevarieerde wandeling over het landgoed maken. Net buiten De Moer wandelen we over een prachtige acacialaan naar een bosgebied in het zuidelijke gedeelte van Huis ter Heide. Al snel verschijnen hierna de eerste vennen met in de verte de skyline van Tilburg. Het vennengebied bevat meerdere grote vennen zoals Galgenven, Moerven en Rauwe Vennen. Het is een echt vogelparadijs. En een prachtig kronkelend vlonderpad over het Moerven is de moeite waard om even te betreden. We lopen aan de rand van bos en boerenland naar het noordelijke gedeelte van het landgoed. Hier ligt een groter bosgebied met naaldbomen en Amerikaanse eik. Over een mooie beukenlaan tussen de velden verlaten we de bossen. En na het Sint Annapadje bereiken we De Moer.

Om kwart over negen ben ik gestart met de wandeling en om kwart over twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee en een half uur gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. gemiddelde loopsnelheid 4,2 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,6 km/uur. Het was wisselend bewolk met een zonnetje en er stond weinig wind. De temperatuur liep op van 12 naar 18 graden Celsius. Twee keer liep een kudde Schotse hooglanders precies op mijn pad en moest ik een omtrekkende beweging door het bos maken. Het houten vlonderpad in het Moerven was door de hoge waterstanden gedeeltelijk weggeslagen. Ik wilde er over maar het kon niet meer. Vlak bij de Moer zag ik een Zilverreiger in de sloot. Het was weer een mooie wandeling.

dinsdag 10 september 2024

Soerendonk: Baltsende Beekjuffers 10-09-2024 12,5 km


























 Baltsende Beekjuffers is een rustige en gevarieerde wandeling in de Brabantse Kempen. U wandelt door bos, over de hei en langs akkers. Ook neemt u een kijkje bij de Buulder Aa, waar de beekjuffers van mei tot augustus te zien zijn. De route voert over Rioolwaterzuivering Soerendonk waar u langs een stelsel van moerassloten, zandfilters en vlooienvijvers loopt.

Om kwart voor negen ben ik gestart met de wandeling en om kwart over twaalf was ik weer terug bij de parkeerplaats. Drie uur gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,6 km/uur. Het was bewolkt met af en toe zon en veel wind, maar in het bos had ik daar geen last van. Op de heide was het wel fris. De temperatuur liep op van 13 naar 17 graden Celcius. Een mooie en afwisselende wandeling.