dinsdag 19 december 2023

Grathem: Groene wissel 11km 19-12-2023




















 Om kwart over negen ben ik met de wandeling gestart en om twaalf uur was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee en een half uur gelopen en een kwartier gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,4 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,0 km/uur. Het was bewolkt weer, 6 graden Celsius en er stond een flinke wind. Om half elf begon het te miezeren en om elf uur regende het. Dus ik heb zeker een uur in de regen gelopen en het ging hoe langer hoe harder regenen. Jammer, want het was best een mooie wandeling.

maandag 18 december 2023

dinsdag 21 november 2023

Baarschot: Rondje Baarschot 10 km 21-11-2023
















 Om negen uur ben ik gestart met de wandeling en om half twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee uur en 18 minuten gelopen en 22 minuten gerust of stilgestaan. gemiddelde loopsnelheid 4,4 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,8 km/uur. Het was koud en mistig en donker weer. Eerst nog wat motregen, maar de verdere wandeling droog en er stond weinig wind. Wel veel lange rechte stukken met zandige paden vol met plassen in de wandeling. En veel grote akkers van het boerenland. Een matige wandeling, maar ik heb wel droge voeten gehouden.

dinsdag 7 november 2023

Haelen: Wandelende Beken 11km 07-11-2023



































 Wandelende Beken is een afwisselende wandeling door het Leudal, nagenoeg geheel over onverharde wegen.Het eerste deel voert u door de beslotenheid van de bossen en de dalen van de Zelsterbeek en de Leubeek. Beide beken worden aan hun lot overgelaten. Bomen vallen in de beek en veranderen daardoor voortdurend de loop van de beken in natuurgebied Leudal..Het tweede deel heeft een meer open karakter, u maakt onder andere kennis met het Langven.

Om negen uur ben ik gestart met de wandeling en kwart over twaalf was ik weer terug op de parkeerplaats. Twee uur en drie kwartier gelopen en een half uur gerust of stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 4,0 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,5 km/uur. De temperatuur liep op van 9 naar 11 graden Celsius . Het was bewolkt weer met weinig wind. Het Leudal is beslist de moeite waard. Een mooie wandeling. Ik heb de korte route gelopen en ben niet bij het Langven geweest.