vrijdag 26 december 2014

Best: Kerststallenroute 7,5 km 26-12-2014




























Om één uur zijn Greet en ik vanaf huis gestart met de kerstallenwandeling en om half vier waren we weer terug.
Bij de Vleut wilden we een kopje thee drinken en even naar de WC en pauzeren, maar helaas was alles gesloten. We hebben de tocht niet af kunnen maken helaas. Het een heel leuke tocht met heel veel mooie kerststalletjes. Het was droog en ongeveer 5 gaden Celsius. Ook de accu van het fototoestel was leeg, dus moeten we het laatste deel van de route nog maar een andere keer lopen. We hebben de foto's van het laatste stuk toegevoegd.

dinsdag 16 december 2014

Best: Rondje Boskant 12 km 16-12-2014








Om kwart over tien ben ik van huis vertrokken en om kwart over twaalf was ik weer thuis. Twee uur gelopen en de gemiddelde loopsnelheid was 5,7 km/uur. Ik zou een rondje Vught gaan lopen, maar omdat het vanochtend zo regende is het een rondje boskant geworden. Heen via de Kanterseveldenweg en de Vleutstraat , de Ontginningsweg en de Hazelaarsestraat naar boskant en terug over de Oedenrodeseweg.

dinsdag 9 december 2014

Esbeek: Rondom de Rovertse Hei 15 km 9-12-2014



















Om tien voor negen ben ik gestart met de wandeling en om twaalf uur was ik weer terug bij de kerk, waar de auto geparkeerd stond.  Drie uur gelopen en tien minuten stilgestaan. Gemiddelde loopsnelheid 5,0 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,8 km/uur. Het was bijna windstil  en droog en mistig met een temperatuur rond de twee graden Celsius. Niet slecht om te lopen maar het uitzicht liet te wensen over en een lekker zonnetje was ook niet te versmaden. Ik kwam langs een klein huisje waar het atelier was van kunstenaar Andreas Schotel (1984 overleden zie ook de foto's).  Vervolgens kwam ik langs het Rovertsven.

Pal aan de Rovertsedijk tussen Hilvarenbeek en Poppel (België) lag midden in de bossen een klein landbouwgebied van circa 20 ha. Dit natte gebied is rond 1930 in cultuur gebracht en werd daarmee afgesloten van de Rovertse Heide. In 2008 is de landinrichtingscommissie gestart met het in oude glorie herstellen van dit gebied en daarmee weer aan te sluiten op het omliggende natuurgebied de Rovertse Heide.

Daarna kwam ik bij het Papschot ven en langs de Aalstheide. Helaas was het ven niet te zien en van de heide ook maar een klein stukje. Onder de foto van de heide staat een foto van het pad. Zo erg was het niet overal maar ca. 50% van de paden waren modderpoelen. Ik moet deze wandeling in de zomer nog maar een keer overdoen.