zaterdag 22 december 2012

Rondje Best 19-12-2012 9 km

Om twee uur ben ik gestart vanuit huis en om half vier was ik weer terug. Anderhalf uur gelopen. Gemiddelde snelheid 5,8 km/uur. Het was bewolkt en donker weer ongeveer nul graden Celsius en weinig wind. Prima wandelweer, maar een beetje somber. Hierboven een foto van de ijsbaan van Best waar ik langs gekomen ben.

dinsdag 11 december 2012

Rondje Best-Oirschot 15,5 km 11-12-2012













Om 12 uur ben ik gestart met de wandeling en om tien voor drie was ik weer terug. Twee uur en vijftig minuten gelopen. Gemiddelde loopsnelheid 5,5 km/uur. Het was mooi helder en zonnig weer met weinig wind en de temperatuur was 0 graden Celsius. Prima wandelweer. De tocht was niet verrassend, want we hebben deze route al menigmaal gefietst maar toch heb ik genoten en fijn gewandeld.

woensdag 21 november 2012

Liempde: DE Scheekentocht 17,5 km 21-11-2012






































Om half tien ben ik met de wandeling gestart  bij de kerk van Liempde en om vijf voor half twee was ik weer terug. Drie uur en 35 minuten gelopen en 20 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,9 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,5 km/uur. Aan het begin van de wandeling was het maar 2 graden Celsius. De temperatuur liep op tot een graad of 8. Er was niet veel wind het was droog en af en toe scheen het zonnetje. Heerlijk weer om te wandelen. Omdat het zo'n drassig gebied is zijn sommige paden bijna niet te belopen. Het leek wel pindakaas en wel over de hele breedte van het pad. Echt bijna onbegaanbaar. Toch is het een heel mooi gebied en een bijzondere tocht. Dat kun je ook wel zien aan de foto's. In het stuk bos vlak bij Best trof ik tussen de grazende koeien een hert aan met een flink gewei. Volgens zeggen zou dat ergens ontsnapt zijn uit een hertenkamp. Sindsdien loopt het met de runderen op. Bij het kappelletje van Liempde vlakbij het fietspad, dat over de Dommel gaat, heb ik mijn boterhammen opgegeten. Toen nog een rondje door het dommeldal gemaakt en uiteindelijk kwam ik weer bij de Dommel en moest ik met een voetgangerspontje oversteken. Een heel mooie wandeling en nog wel dicht bij huis ook. In het totaal nu 584 km gelopen dit jaar.