woensdag 21 december 2011

Naar de molen in Nieuwkuijk 21-12-2011 17,5 km




















Ik ben om tien voor half tien gestart en om vijf over één was ik weer terug op de parkeerplaats. Drie uur en 33 minuten gelopen en 12 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,9 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,7 km/uur. Eerst naar het kanaal en toen een stuk langs het afwateringskanaal. Dit kanaal loopt van 's Hertogenbosch naar Drongelen en is in 1900 gegraven. Dan over het Limietpad naar Nieuwkuijk tot aan de molen. Daar heb ik een kopje koffie gedronken. Vandaar ging het langs en over een dijk, die eerder gegraven was om als waterkering te dienen toen het water van de Dommel en de Aa nog niet via een kanaal afgevoerd werd als de waterstand van de Maas bij den Bosch te hoog was. Helemaal door over en langs de dijk tot de Baarwijkse Overlaat. Een heel mooi natuurgebied. Het gebied werd aangelegd in 1766 en functioneerde voor het eerst in 1769. Het gebied had de functie om het water van de Maas op te vangen in tijden van overstromingen. Dan weer een stuk terug langs het kanaal en tenslotte nog een stuk je door de Drunense Duinen. De paden waren wel erg modderig en drassig met veel plassen, maar dat is de tijd van het jaar zullen we maar zeggen. Het was de hele dag bewolkt en in 't begin spetterde het een beetje. Ongeveer 8 graden Celsius. Het was een aardige wandeling. Onderweg zag in twee reigers en een groene specht en een paar Vlaamse gaaien. Totaal dit jaar 720 km gelopen.

woensdag 30 november 2011

Meerkerk: Oude Zederik 30-11-2011 15 km






















Cor en ik zijn vanaf de parkeerplaats in Meerkerk gestart om tien voor half twaalf en om drie uur waren we weer terug. We hebben 3 uur en 10 minuten gelopen en 30 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,7 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,1 km/uur. Het is dat ik op Google streetview gezien had dat de parkeerplaats bestond anders had ik hem denk ik niet gevonden. Het was prachtig helder weer ca. 10 graden Celsius en een frisse wind. Dus heerlijk wandelweer. De graskades waren wel wat vermoeiend, maar toch ook heel mooi midden in de natuur.  Meerkerk en Lexmond zijn leuke dorpjes. Om ongeveer 1 uur kwamen we in Lexmond en daar hebben we bij de  oude herberg " De Drie Snoecken" een heerlijk kopje koffie gedronken en aan het eind van het dorp hebben we gezeten op een bankje onze boterhammen opgegeten. Deze keer stonden er langs de gehele route genoeg bankjes. Dat was echt een luxe. Dit jaar al 702,5 km gewandeld.

woensdag 23 november 2011

Best: Struinen door de Mortelen 16 km 23-11-2011







Om kwart over negen ben ik gestart en om tien over half één was ik weer thuis. 3 uur gelopen en 25 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 5,3 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,7 km/uur. Vanuit huis eerst door de Paljaart tot het tunneltje onder de spoorbaan. Dan een stuk door Heerbeeck en vervolgens door de Mortelen en het laatste stuk door Aarle. Ik liep daar langs de afgravingen, waar ze naar archeologische resten aan het zoeken zijn en waar daarna vermoedelijk gebouwd gaat worden. Het was heel mistig en ca. 9 graden Celsius. De wandeling was de eerste 10 kilometer heel afwisselend en het laatste stuk wel zwaar vanwege de saaie graspaden. Ik heb tegen de richting in gelopen. Dit jaar tot nu toe 687,5 km gelopen.