donderdag 30 april 2009

Het Heinopad deel 1 rondwandeling 23 km


Wetering bij Laag Zuthem

Kasteel 't Nijenhuis


Om kwart voor elf zijn Cor en ik gestart vanaf station Heino richting centrum Heino, waar de wandeling begon. Om één uur hebben we onze boterhammen opgegeten gezeten op een bankje met het uitzicht op een wetering vlakbij Laag Zuthem. Om half drie uur waren we weer vlak achter het station. we zijn toen nog een stukje verder gelopen naar kasteel Nijenhuis. daar hebben we in de tuin een kopje thee gedronken en we besloten toen om terug naar het station te lopen omdat we nog ca. 10 kilometer te gaan hadden. Het werd dan wel erg laat. Terug op het station hadden we 19 km gelopen in 4 uur en drie kwartier. Gemiddelde bewegingssnelheid 4,9 km. totaal gemiddelde snelheid 4,1 km.
We wandelden in een open landschap met veel oude bomen en schitterende weiden met o.a. pinksterbloemen en paardebloemen op de landgoederen waar we langs en doorheen liepen. We hebben 5 landgoederen bezocht: De Gunne, Den Alerdinck, De Hagen, Kolckhof en 't Nijenhuis. De Velner, 't Reelaer en 't Vlaminckhorst hebben we gemist omdat we de wandeling ingekort hebben. Wederom een prachtige wandeling met fantastisch wandelweer. Jammer dat de afstanden om Heino te bereiken voor ons groot zijn. De volgende keer dat we weer zo ver gaan wandelen moeten we dat maar op zaterdag of in juli of augustus doen zodat we met treinkorting eerder kunnen vertrekken.

dinsdag 21 april 2009

De Reewijkse plassen rondwandeling 20km 15 april 2009





Woensdag 15 april zijn we met de trein naar Gouda Goverwelle gegaan. Om half elf kwamen we
er aan. We waren er om half vier weer terug net te laat om de trein van 15.26 nog te halen. Gewandelde afstand 20,3 km in 4 uur en 19 minuten en een rusttijd van 41 minuten. Gemiddelde loopsnelheid 4,7 km. totaal gemiddelde 4.0 km.
Tijdens deze wandeling hebben we veel water gezien. Plassen, vaarten en sloten en petgaten. Om alle weggetjes met elkaar te verbinden waren tientallen bruggetjes nodig. Op de plassen waren veel watervogels te zien zoals eenden, ganzen, meeuwen, futen etc. Halverwege de wandeling kwamen we nog langs een café, maar deze was helaas gesloten. Een eind verder liepen we door het mooie oude plaatsje Haastrecht. daar hebben we nog even rondgekeken. Vervolgens verder langs de Hollandse Ijsel tot Goude Goverwelle. Het weer was uitstekend en de natuur op zijn mooist. We hebben weer een prachtig stukje Holland gezien.

dinsdag 7 april 2009

De Amsterdamse waterleidingduinen wandeling van 23 km



Op woensdag 1 april zijn Cor en ik om half negen naar Vogelenzang gereden. De Gooilandseweg was erg vol. Toen we eenmaal in de Bijlmer waren konden we goed doorrijden. In Haarlem moesten we ergens linksaf volgens de TomTom maar dat ging helemaal niet. Met wat omrijden kwamen we toch weer op het goede punt uit. Toen we er bijna waren reden we er voorbij. We moesten starten bij de Oase maar dat was bij zo'n klein weggetje dat ik het niet zag. Even verder op de weg zijn we gekeerd en terug gereden. Om half tien zijn we gestart met de wandeling. De beschrijving van de wandeling was heel goed. We zijn maar één keer verkeerd gegaan en wel in het begin, maar met behulp van de gps hebben we dat gecorrigeerd.
Lengte van de wandeling 23 km . rusttijd 30 minuten. Bewegingsgemiddelde 4,9 km. totaal gemiddelde 4,4 km.
In het begin van de ochtend was het mistig maar al gauw klaarde het op. Het werd toen een mooie heldere en zonnige dag. Het was wel tamelijk fris. We hebben onze jassen niet uitgedaan. Aan het begin van de wandeling liepen we langs een stel damherten, die vlak langs het pad in de struiken lagen. Ze bleven gewoon liggen tot ik mijn fototoestel uit mijn rugzak haalde. toen schoten ze ervandoor. Ze waren, denk ik, al te veel gefotografeerd. Het was een heel apart landschap waar we doorheen liepen. Duinen met overal glasheldere kanalen er doorheen. Toen we bij op het punt van onze wandeling kwamen die het dichtst bij de zee lag moesten we een eind omhoog klimmen. We konden toen nog steeds de zee niet zien. Die lag nog zo'n 2 kilometer verder met enkele hoge duinen ertussen. Om 1 uur hebben gezeten op een boom onze boterhammen opgegeten. We zaten toen op het Vogelenveld, een grote open vlakte. Er ging toen juist weer een kudde damherten voorbij. We hebben ook veel schapen gezien, enkele koeien en twee duinkonijnen. Op de terugweg kwamen we ook nog langs bollenvelden. De narcissen waren al in bloei. Om half drie waren we weer terug bij de Oase.