zondag 9 november 2008

Langs Brabantse stromen 8-11-2008 21 km








Op de 8ste van november werd in Den Bosch de broertjes en zusjesdag van de Vermeulens gevierd. Cor en ik zouden dan gaan wandelen van Den Bosch naar Boxtel. Om 11.45 zijn we gestart met de wandeling vanaf het station in den Bosch. Eerst voerde de tocht ons door het hart van Den Bosch via de Markt en de St. Jan naar de Zuidwal. Daar gingen we de Bosschebroek in. We volgden een stuk de Dieze. Deze loopt ondergronds ook dwars door de stad. Eerder hebben we al eens een vaartochtje gemaakt over de Dieze in de stad. toen we de Bosschebroek uit gingen kwamen we langs de Dommel, die de Bosschbroek aan de westzijde begrenst. We gingen vervolgens onder de snelweg door in de richting van Haanwijk en we kwamen uit bij 't Haantje een oud jachtslot waar je thee kan drinken alleen deze keer niet. Het slot was gesloten. Even verder kwamen we langs kasteel Nieuw Herlaer. Dat werd opgeknapt. Het zag er al heel goed uit. Langs de Dommel aan een picknicktafel hebben we onze broodjes opgegeten. Via Halder, Hal het Sparrenrijk en het prachtige sportpark van Boxtel kwamen we uit bij het station van Boxtel.
Het was een heel mooie wandeling op een prachtige zonnige dag.
De routebeschrijving was perfect. Ik heb maar een keer ter bevestiging van de route op mijn gps gekeken. Gemiddelde loopsnelheid 4,6 km/uur. Totaal gemiddelde snelheid 4 km/uur. Totale tijd 4 uur en 35 minuten. Rusttijd 25 minuten.
Na afloop zijn we terug naar Den Bosch gegaan. Daar hebben we 'savonds met z'n dertienen gegeten in Le Bateau in de Snellestraat 52. Dat was heel gezellig.