vrijdag 26 september 2008

Wandelen van Zwolle naar Wezep op 17-09-2008





Om elf uur vertrokken Cor en ik vanaf station Zwolle. Het begin was niet goed beschreven, maar na vragen aan een voorbijganger wisten we waar de Koggenlaan was en liepen we in de goede richting. Het eerste stuk door een park en langs de IJseldijk was fraai. We kwamen uit bij de veerpont. Deze voer tot en met october dus we konden nog mee. Hij kwam er direct aan en vertrok ook direct weer. We kwamen in Hattum. Een prachtig oud stadje. Tegenover het oude stadhuis hebben we een kopje koffie gedronken. Na een rondje door Hattum gingen we weer verder. We konden de aanwijzingen van de beschrijving goed volgen. Aan de bewegwijzering ontbrak wel veel, maar dankzij de aanwijzingen konden we de tocht vervolgen. We kwamen langs een oude graanopslagplaats, een gesloten horecagelegenheid en een oude watermolen.
Bij de sprengen raakten we het spoor bijster. Cor dacht dat dat kwam doordat we een stuk van de beschrijving misten. We zijn verder gedwaald en met behulp van het kaartje en de gps toch in Wezep op het station uitgekomen. De gelopen afstand was 18,2 km. Stilstand 45 minuten. Snelheid 5km/uur. Gemiddelde snelheid 4,2 km. Volgens het kaartje hadden we eerder de A50 over moeten steken. Om 3.20 waren we bij station Wezep. Het was alles bij elkaar een heel mooie en verrassende wandeling. Veel oude bomen en oud landschap. Je waant je op sommige plaatsen een paar honderd jaar terug in de tijd.

vrijdag 12 september 2008

Wandeling "De Beemdenroute" 5-09-2008


Boven op de grootste grafheuvel van Nederland

Het scherpven

Om 10 uur zijn we gestart met deze wandeling vanuit het centrum van Vessem en om half 4 waren weer terug.
Lengte van de wandeling 22 kilometer. In mijn gps had ik de verkeerde wandeling geladen en wel de Kuikeindroute. Deze twee routes vallen over de helft van de route met elkaar samen en wel de laatste helft. Ik had dus dit keer niet veel steun van de gps. We kwamen met deze wandeling langs de grootste grafheuvel van Nederland. In Casteren hebben we een lekker kopje koffie gedronken. en om één uur hebben we op een bankje gezeten onze boterhammen opgegeten. Het was een afwisselende wandeling met veel natuur, maar de natuur was wel hier en daar wat rommelig. Vijf en half uur bleef het bij wat spetteren en het laatste uur regende het een beetje maar niet zo erg. In het begin zijn we een keer of twee drie verkeerd gelopen. De bewegwijzering laat in Brabant soms wat te wensen over.