woensdag 23 april 2008

Wandeling over het voetenpad rond Hilversum (25 km) 16-04-2008




Op 16-04-2008 hebben Cor en ik het voetenpad rond Hilversum gelopen. We zijn om 9.00 uur gestart en om 15.30 waren we rond. Het was mooi weer. Een mooie blauwe lucht met prachtige wolken. Soms betrok het een beetje maar meestal scheen de zon. Er was wel een frisse wind. de temperatuur was ca. 12 graden. Een onverwacht mooie wandeling. Vooral het uitgestrekte open heidelandschap was voor ons verrassend. Zeker omdat we jarenlang dicht bij Hilversum gewoond hebben en Hilversum en omgeving toch redelijk goed dachten te kennen. We zijn gestart bij de TV toren. 'sMorgens om half tien kwamen we op de Westerheide 3 reeën tegen. Die waren niet erg schuw. ze bleven gewoon grazen. Pas toen we dichterbij kwamen maakten ze aanstalten om weg te gaan. Er waren daar ook grafheuvels.Toen we voor de tweede keer bij de spoorbaan kwamen zijn we de verkeerde kant uitgelopen naar Anna's Hoeve langs het Laarder Waschmeer. We liepen Hilversum in en we hadden de andere kant op gemoeten. daardoor hebben we zeker 5 kilometer extra gelopen. Daarna kwamen we bij het restaurant Groot Kievietsdal en liepen we over het golfterrein. Vervolgens kwamen we bij het Hilversumsch Waschmeer. Daarna weer over de snelweg en over het spoor naar Utrecht. We zijn volgens mij ook door het Dassenbos en het Laapersbos gegaan maar dat weet ik niet zeker meer. Dan over de Hoorneboegse heide langs Zonnestraal en dwars door de nieuwe wijk Kerkelanden naar het Korversbos langs 'sGravenland en via het Spanderwoud naar het beginpunt. Een fijne wandeling. Zie ook de foto's. Gemiddelde snelheid 4,5 km/uur.

woensdag 9 april 2008

Wandeling van Naarden naar Weesp via Muiderberg en Muiden

Weesp,13 februari. Dit is een oude NS wandeling. Gestart op station Naarden-Bussum. Vandaar zijn we naar Naarden gelopen. In de vestingstad Naarden hebben we een rondje om de vesting gelopen en daarna kwamen we op het golfterrein. Daar waren we verkeerd gelopen. we werden gewaarschuwd voor rondvliegende golfballen. We vonden de route weer terug en kwamen uit onder de Hollandsche brug, die naar Flevoland gaat. Daarna liepen we langs het water naar Muiderberg en vandaar langs en over de dijk naar het Muiderslot en naar Muiden. Het zicht was vanwege zware mist allerbelabberst. Bij het Muiderslot kwamen we twee geraamtes van zwanen tegen. In Muiden hebben we bij Cafe Floris een kopje koffie gedronken en op een bankje een broodje gegeten. Daarna via de lange Muiderweg weer terug naar Weesp. Om twee uur kwamen we terug bij het huis van Cor en Ans. Op deze dag is Valerie geboren. Ik ben daar 'smiddags nog
op bezoek geweest.

Wandelroutenetwerk Oirschot De Beerze 20 km

Middelbeers, 19 maart 2008
In dit waterrijke gebied treffen we verschillende landschappen aan: heide, weilanden, een uniek vennengebied, de stroomdalen van de Grote en de Kleine Beerze en het farm-landschap van landgoed de Baest.
Het startpunt was Middelbeers. We zijn om kwart over elf gestart. De route ging noordwaarts. In de buurt van Oostelbeers waren we de eerste keer de routebordjes kwijt. We zijn een eind teruggelopen en konden toen de route weer oppikken. We liepen richting landgoed de Baest. Dan zouden we afbuigen naar de Oostelbeerse heide maar we waren te ver doorgelopen. We waren toen vlak bij de brug over het Wilhelminakanaal in Oirschot. We konden vandaar wel het routenetwerk weer vinden maar we waren wel veel te ver doorgelopen. Door de Oostelbeerse heide zijn we toen een heel eind gelopen. Verschillende paden waren met gesnoeide takken bedekt. Dat liep niet zo fijn. Om een uur of drie in de middag kwamen we aan op de Landschotse heide waar we langs een prachtig ven liepen. zie foto. Vandaar gingen we weer terug naar ons startpunt in Middelbeers. Een mooie wandeling met goed weer. De wegmarkeringen waren niet zo duidelijk en verschillende keren hebben we moeten gokken. We hebben ongeveer 23 km gelopen.

Wandeltocht Broek in Waterland

Broek in waterland 23-02-2008



We zijn ongeveer om tien uur gestart in Broek in Waterland. Het was koud met een gure wind.
In het begin scheen de zon nog maar om ongeveer 12 uur verdween die helemaal en kwam er een soort nevel opzetten. Het polderlandschap is prachtig en dat alles direct aan de rand van Amsterdam. We liepen door leuke oude plaatsjes zoals Schellingwoude, Durgerdam, Ransdorp en tenslotte Broek in Waterland. Onderweg kwamen we weer twee gecrashde zwanen tegen. waarschijnlijk zijn zij tegen hoogspanningsleidingen aangevlogen. We hebben heel veen gansen gezien. Vooral de houten huizen in Broek in Waterland zijn erg apart. Dit is meer een beeldverhaal geworden. Om half vier waren we thuis en 'savonds zijn we in Weesp met de Vermeulens gaan eten.