woensdag 5 september 2007

De IJsselvalleiroute van Zutphen naar OLst





Woensdag 29-08-2007
'sMorgens om 7.15 met de trein naar Zutphen. Om negen uur kwam ik in Zutphen aan.
Cor stond daar al een paar minuten op me te wachten. We gingen een tweedaagse route van in totaal 30 km in één dag lopen.
Het was prachtig weer om te wandelen. Een heldere blauwe lucht met wat wolken en een temperatuur van 18 graden Celcius. We liepen nonstop van Zutphen naar Deventer in ca. 4 uur.
Met het voetveer staken we de IJssel over en kwamen in het centrum van Deventer, waar we bij een mooi café een kopje koffie dronken. Daarna liepen we via het overnachtingsadres weer terug naar de IJsselkade. Daar hebben we op een bankje ons brood opgegeten. We liepen verder door de uiterwaarden en een stukje tussen de koeien door. verderop verlieten we de IJssel en we gingen verder door de bossen van enkele mooie landgoederen. De muggen waren hier knap agressief. Bij de boerderij met het torentje was een rustpunt waar we een flesje appelsap gedronken hebben. Het was hier goed toeven bij een geweldige zelfbediening. Na het landgoed de Haere (het grote witte huis op de foto) raakten we de route kwijt en we hebben daardoor de bunkerroute gemist. Door een stuk op een weg parallel langs de spoorweg te lopen konden we weer terugkomen op de route. Om vijf uur kwamen we bij het station van Olst waar om vijf over vijf de trein naar huis vertrok.