De belevenissen van een pensionado. Op zoek naar een invulling voor de rest van zijn leven. Of in ieder geval voor de eerste periode van zijn pensioen.
donderdag 29 september 2011
Barneveld: Gelderse Vallei 28-09-2011 18 km
Om kwart voor elf zijn Cor en ik gestart vanaf het station en om tien voor half vier waren we weer terug. Drie uur en vijftig minuten gelopen en vijfenveertig minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,0 km/uur. Eerst door het aardige dorp Barneveld, dan over de snelweg en een stukje verder was daar de kaasboerderij. daar hebben we een kopje koffie gedronken. Koffie met melk was daar een kwartje duurder dan koffie zonder melk, terwijl een glas melk maar een euro was rara hoe kan dat. We gingen verder het Paradijs in over een half opgebroken tegel pad. We kwamen nu door een coulisselandschap van weiden en bomen, beken en hier en daar een ven met wat heide. Werkelijk een prachtig stukje natuur. Geen bankjes maar aan het eind hebben we gezeten op een boomstam onze boterhammen opgegeten. Toen nog een stuk over een asfaltweg tot de snelweg en daarna weer door het dorp terug naar het station. In het gezellige dorp met veel terrassen hebben we nog een kopje thee en een ice tea gedronken. Het was prachtig weer ongeveer 24 graden Celsius met een wolkeloze hemel en niet veel wind. Het was wel warm, maar gelukkig hebben we een groot deel van de wandeling in de schaduw gelopen. De wandeling was heel mooi.
woensdag 21 september 2011
Gouda: Krimpenerwaard 21-09-2011 16 km
Om half elf zijn Cor en ik vanaf het station in Gouda vertrokken en om vijf voor half drie waren we er weer terug. We hebben 3 uur en 20 minuten gelopen en 35 minuten gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,8 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 4,1 km/uur. Het eerste stuk ging door het centrum van Gouda. Op het plein bij het stadhuis hebben we een kopje koffie gedronken. Daarna verder door de stad tot de Hollandse IJssel. We liepen over de Goudse weg toen we door een bewoner werden gewaarschuwd, dat we daar niet door konden omdat het verderop afgesloten was. We moesten toen weer terug en omlopen langs de Hollandse IJssel tot we bij een brug kwamen (Gouderakse Tiendweg). Daarna liepen we een prachtig en stil stuk door de Krimpenerwaard. We hebben daar op een hoekje voor we richting Gouderak liepen op een bankje onze boterhammen opgegeten. In Gouderak gingen we met het pontje naar Moordrecht en daarna langs de ringvaart tot een grote verkeersbrug over de Hollandse IJssel. Het laatste stuk weer door een rommelig buurtje en dan langs de gracht en tot slot door het IJzendoornpark tot bij het station. De temperatuur was ca. 19 graden Celsius met een lekker fris windje en bewolkt weer. Heerlijk wandelweer en een leuke wandeling.
zaterdag 17 september 2011
Wimmenum: 16-09-2011 16,5 km
Om half elf zijn Cor en ik met de wandeling gestart en om half vier waren we weer terug. We hebben vier uur gelopen en een uur gerust. Gemiddelde loopsnelheid 4,2 km/uur en totaal gemiddelde snelheid 3,4 km/uur. Het was mooi weer ca. 19 graden Celsius en een lekker windje waaide er. Kortom fantastisch wandelweer en dat was ook wel nodig want het was met al die rulle zandpaadjes en met veel klimmen en dalen best een pittige tocht. Om half een waren we in Bergen aan Zee en daar hebben we een kopje thee op een terras gedronken. Daarna zijn we een stuk langs het strand gelopen. Dat is altijd leuk. Het strand was heel hard, vlak en breed, want het water had eerder tot aan het duin gestaan en het was nu kennelijk eb. Verderop gingen we weer de duinen in. Het pad over het duin was zo onder gestoven met zand dat de paaltjes van het hek bovenop het duin aan weerszijden ondergestoven waren. Het was daarom een moeilijke afdaling met al dat rulle zand met het gevolg, dat Cor voorover in het zand viel en toen ik hem overeind wilde helpen ging ik ook onderuit. Beneden aan de andere kant van het duin hebben we even uitgerust op een boom en we hebben daar onze boterhammen opgegeten. Toen moesten we nog een stuk over smalle rulle duinpaadjes naar Egmond aan Zee. Daar kwamen we bij een zeedorpenlandschap met landjes, die in gebruik zijn als volkstuin Vroeger werden er vooral aardappelen verbouwd door de arme vissersbevolking van Egmond aan Zee. Met de daling van het grondwater- het gevolg van afstroming van zoet water naar zee en het achterland- werden de landjes steeds dieper uitgegraven. Daarna liepen we terug door het duin aan de landzijde door bos en over zandpaadjes. Aan het eind moesten we nog een paar behoorlijke klimmetjes maken over de duinen tot we weer bij de parkeerplaats terug waren. Een aardige wandeling.
Abonneren op:
Posts (Atom)